Укрпошта у І півріччі збільшила чистий дохід на мільярд гривень

Укрпошта у І півріччі збільшила чистий дохід на мільярд гривень

Укрінформ
Чистий дохід АТ "Укрпошта" за січень-червень 2021 року становить 5,3 млрд грн, що на 1 млрд грн більше, ніж за аналогічний період 2020 року. 

Про це повідомила пресслужба компанії, передає Укрінформ.

Зазначається, що у другому кварталі 2021 року Укрпошта отримала 118 грн чистого прибутку.

"Саме прибуток другого кварталу дозволив скоротити суму збитків зі 128 млн грн (результати на кінець першого кварталу 2021 року) до всього 9,8 млн грн за результатами 6 місяців 2021 року.

За результатами перших шести місяців чистий дохід Укрпошти склав 5,3 млрд грн. У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року він збільшився на чверть – на 1 млрд грн", - повідомляють у пресслужбі.

За перше півріччя цього року Укрпошта нароситила обсяги та доходи по основних напрямках бізнесу. Зокрема, майже на третину зросли обсяги доставки внутрішніх посилок по Україні і на 70% відправлення міжнародних посилок за кордон, а також через Укрпошту на 18% зросла кількість переказів. Відповідно, компанія збільшила на 48% доходи від доставки внутрішніх посилок по Україні, на майже 87% - від доставки посилок на експорт, крім того Укрпошта на близько 39% збільшила доходи по переказах.

Разом з цим, за перше півріччя поточного року збільшилися витрати компанії. Зокрема, розмір середньої зарплати працівників у еквіваленті повної зайнятості за звітний період склав 9 876 грн та збільшився порівняно із 6 місяцями 2020 р. на 17%. При цьому витрати на оплату праці за перше півріччя збільшилися на 19% і становили 3,1 млрд грн.

Читайте також: Укрпошта планує за два роки провести повну цифровізацію

Компанія сплатила за перше півріччя 1,6 млрд грн податків, ЄСВ, зборів та обов’язкових платежів, що на 19,8% більше, ніж за 6 місяців 2020 року.

«Позитивний результат другого кварталу дозволив перекрити збитки минулого і вирівняти фінансовий стан компанії. На позитивний результат вплинуло доведення до прийнятного рівня тарифу на доставку пенсій у квітні цього року. Ми все ще залежні від рішень держави щодо регульованих тарифів на послуги, частина з яких не переглядалась з початку 2020 року. Але попри це націлені на прибутковий рік, який дозволить нам впевнено продовжувати масштабні інвестпроєкти і виконувати обіцянки перед нашими клієнтами і працівниками», - зауважив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Як повідомлялося, чистий дохід Укрпошти за 6 місяців 2020 року становив майже 4,3 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-