Маркарова: І Україна, і США сприймають Nord Stream 2 як геополітичний проєкт РФ

Маркарова: І Україна, і США сприймають Nord Stream 2 як геополітичний проєкт РФ

Укрінформ
Україна та США сприймають "Північний потік – 2" як геополітичний проєкт Росії.

Про це сказала посол України в США Оксана Маркарова в інтерв'ю "Голосу Америки", передає Укрінформ.

"У нас немає непорозумінь щодо самого “Північного потоку-2”. І ми, і США сприймаємо його дуже однозначно: це геополітичний проєкт Російської Федерації, і ми розуміємо, які ризики він несе не тільки для України, а й для регіону в цілому", - зауважила Маркарова.

Вона зазначила, що ухвалення рішення про санкції – це суверенне право США, незалежно від того, чи подобається це українцям.

"Але ми абсолютно чітко відчуваємо зацікавленість у США разом із нами далі працювати над тим, щоб "Північний потік – 2" не став зброєю проти України та регіону. Ми продовжуємо активну роботу проти "Північного потоку – 2", надаючи нашим партнерам інформацію щодо всіх компаній", – підкреслила Маркарова.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Nord Stream 2, оператор будівництва "Північного потоку-2", програла в німецькому суді справу про звільнення газопроводу від вимог газової директиви ЄС. Вищий земельний суд Дюссельдорфа у середу відхилив скаргу Nord Stream 2 AG на рішення Федерального мережевого агентства про запровадження заходів ЄС.

Читайте також: Вітренко прокоментував програш компанії Nord Stream 2 AG у німецькому суді

«Північний потік-2» – російський газопровід, збудований в обхід України. Його прокладають по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

У липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опору добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-