Мінагро планує розширити програму підтримки картоплярства

Мінагро планує розширити програму підтримки картоплярства

Укрінформ
Міністерство агрополітики і продовольства планує розширити і посилити програму з підтримки картоплярства в 2022 році.

Як передає Укрінформ, про це міністр агрополітики Роман Лещенко сказав на відкритті Всеукраїнського дня картоплі "Картопляний блокчейн" на Херсонщині, повідомляє пресслужба Херсонської ОДА.

"Маємо чітке розуміння, що сфері картоплярства потрібна державна підтримка. Зараз в Україні працюють програми підтримки, однак наступного року ми плануємо запустити потужну цільову програму, яка дасть масштабний поштовх для розвитку цієї сфери", - наголосив Лещенко.

За його словами, цьогорічна "невелика програма" з підтримки картоплярства, за рахунок якої аграрії могли отримати компенсацію за обладнання картоплесховищ, організацію переробки продукції тощо, мала на меті "показати приклади ефективного господарювання, формування доданої вартості, розвитку сучасної інфраструктури, а головне - досягти цілі, яку ми ставимо перед собою - імпортозаміщення".

В ОДА зазначили, що на території фермерського господарства «Аделаїда», яке є одним із організаторів заходу, відкрили новозбудоване картоплесховище, розраховане на зберігання 15 тис. тон продукції.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 7 квітня 2021 року ухвалив постанову «Про внесення змін до пункту 3 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників», згідно з якою додаються 6 нових напрямків підтримки сільгоспвиробників і зокрема державна підтримка виробників картоплі.

Читайте також: Уряд планує програму держпідтримки картоплярства

На зазначені напрями планується спрямувати 500 млн грн, ізт них на фінансову підтримку розвитку галузі картоплярства – 60 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-