Deutsche Bahn залучать до управління пасажирськими перевезеннями Укрзалізниці

Deutsche Bahn залучать до управління пасажирськими перевезеннями Укрзалізниці

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" та німецька компанія Deutsche Bahn Engineering & Consulting підписали угоду, відовідно до якої спеціалісти Deutsche Bahn будуть залучені до процесу управління пасажирськими перевезеннями Укрзалізниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков у Фейсбуці.

«Співпраця з DB Consulting – це наш шанс перейняти новий досвід, де у центрі всіх процесів — клієнт і його комфорт. Ми хочемо, щоб німецька якість і сервіс з’явились в Україні. Це непростий шлях — і чи не найбільший за останні роки виклик для української залізниці», - написав він.

Міністр зазначив, що отримати позитивний результат допоможуть три фактори: успішний досвід реалізації складних масштабних проєктів у межах «Великого будівництва»; усвідомлення державою її соціальної функції у транспортному секторі, зокрема залучення бюджетних коштів для оновлення пасажирських вагонів; міжнародний досвід Німеччини у процесі трансформації залізниці.

За словами Кубракова, ідея про укладення контракту з DB зародилась ще в 2019 році.

«Ми досі спостерігаємо спротив на різних рівнях - адже Deutsche Bahn це про системні перетворення та боротьбу з корупцією. Однак шлях вже визначено. У найближчі роки Україну чекає масштабна розбудова залізничної інфраструктури та оновлення рухомого складу», - підкреслив Кубраков.

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого 2020 року АТ "Укрзалізниця" підписало меморандум з німецькою компанією Deutsche Bahn AG про взаєморозуміння у стратегічному партнерстві з розвитку Укрзалізниці. Меморандум визначає етапи співробітництва компаній.

Читайте також: Укрзалізниця розподілятиме дефіцитні вантажні вагони через ProZorrо

Deutche Bahn та Укрзалізниця 13 серпня 2021 року підписали договір про надання консультаційних послуг зі створення стратегії енергоменеджменту.

Deutche Bahn Engineering & Consulting GmbH - одна з провідних інженерних компаній у транспортному секторі. У компанії працюють близько 5 тис. співробітників із 80 країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-