Нафтогаз та німецька RWE уклали «водневий» меморандум

Нафтогаз та німецька RWE уклали «водневий» меморандум

Укрінформ
НАК "Нафтогаз України" і німецька газова компанія RWE Supply&Trading у день візиту до Києва канцлера ФРН Ангели Меркель домовилися співпрацювати у сфері розвитку водневих проєктів. 

Керівники компаній у неділю, 22 серпня, підписали відповідний меморандум про взаєморозуміння, повідомив на брифінгу голова правління НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко, передає кореспондент Укрінформу.

«Меморандум був підписаний в контексті візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до Києва на виконання домовленостей, які було досягнуто під час візиту Президента України Володимира Зеленського до Берліна», - сказав Вітренко.

За його словами, Нафтогаз вбачає великі перспективи України як у виробництві зеленого водню, так і його експорті до Європи, зокрема до Німеччини.

«Ми розглядаємо можливість транспортування зеленого водню як суміш з природнім газом через існуючу систему газопроводів або окремими газопроводами, або ж суднами. Найшвидший варіант це транспортування зеленого водню у вигляді зеленого аміаку суднами-газовозами. Вже зараз ми починаємо працювати над пілотним проєктом по виробництву зеленого водню, який ми будемо перетворювати в зелений аміак і транспортувати його до Німеччини», - додав Вітренко.

Читайте також: Шмигаль обговорив з Меркель приєднання України до європейської енергомережі

Зелений водень розглядається як перехід від традиційних джерел енергії до повної їх заміни на відновлювальні джерела. Такий перехід може тривати до 25 років. Необхідні капіталовкладення в такий перехід оцінюються для України принаймні у 100 млрд доларів.

Фото: пресслужба Нафтогаз

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-