Ексголову правління «Діамантбанку» підозрюють у розтраті ₴20 мільйонів

Ексголову правління «Діамантбанку» підозрюють у розтраті ₴20 мільйонів

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозру ексголові правління «Діамантбанк» у розтраті 20 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Київська міська прокуратура.

«Повідомлено про підозру колишньому голові правління ПАТ «Діамантбанк», за фактом розтрати чужого майна в особливо великих розмірах, в інтересах третіх осіб (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України)», - ідеться в повідомленні.

Згідно з матеріалами слідства, перебуваючи на посаді голови правління ПАТ «Діамантбанк», підозрюваний сприяв у прийнятті рішення та видачі кредитних коштів суб’єктам господарювання під заставу майнових прав, які як виявилось у подальшому були фіктивними і не здатні були покрити розмір кредиту.

Зазначається, що після припинення сплати по кредитному договору, банк звернувся до суду про стягнення з позичальників кредитних коштів, а також інших платежів та штрафних санкцій. «Однак, отримавши позитивне рішення суду, банк відмовився від виконання судового рішення та за сприяння голови правління банку прийняв рішення про безнадійність вказаного кредиту», - сказано в повідомленні.

Внаслідок прийняття такого рішення, власники підприємств - боржників уникнули обов’язку повернути банку отриманий кредит та сплатити штрафні санкції за невиплату кредитних платежів у встановлений договором строк на загальну суму понад 20 млн грн.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

У прокуратурі нагадали, що у червні 2017 року розпочато процес ліквідації ПАТ «Діамантбанк» та введено тимчасову адміністрацію, яку покладено на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб.

«Однією з підстав віднесення банку до неплатоспроможних та початку процедури банкрутства банку є неспроможність банку виконувати зобов'язання перед вкладниками та іншими кредиторами. В свою чергу неспроможність виконувати свої зобов’язання перед кредиторами відбувається внаслідок укладання угод на невигідних та ризикових умовах», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Суд підтвердив законність віднесення Діамантбанку до категорії неплатоспроможних

Як повідомляв Укрінформ, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж велику адміністративно-складську будівлю на столичній Куренівці, оснащену системою пожежогасіння, а також 2 448 одиниць основних засобів. Активи належать ПАТ «Діамантбанк» і ПАТ «КБ «Преміум», що перебувають у ліквідації.

Відкриті електронні торги пройшли 8 липня 2021 року в системі Prozorro.Продажі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-