Міжнародна рейтингова агенція Fitch покращила прогноз Нафтогазу

Міжнародна рейтингова агенція Fitch покращила прогноз Нафтогазу

Укрінформ
Міжнародне кредитне рейтингове агентство Fitch змінило прогноз довгострокового кредитного рейтингу НАК "Нафтогаз України" зі "стабільного" на "позитивний". 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це журналістам повідомив директор з інтегрованих комунікацій НАК "Нафтогаз України" Максим Білявський.

"Міжнародна рейтингова агенція Fitch покращила прогноз Нафтогазу зі "стабільного" до "позитивного". Тим самим схвально оцінено зміни у компанії. Тобто, політичні заяви третіх осіб, що міжнародна спільнота нібито погано відреагувала на нове керівництво компанії, виявились міфом", - сказав Білявський.

За його словами, саме новий топ-менеджмент Нафтогазу у травні завершив реформу ринку газу і цим самим подав позитивний сигнал інвесторам. Зокрема, нагадав директор з інтегрованих комунікацій Нафтогазу, раніше постачання газу здійснювалось у межах режиму покладання спеціальних обов’язків (ПСО), який негативно впливав на стягнення дебіторської заборгованості та погіршував інвестиційний клімат галузі.

Читайте також: Нафтогаз запустив тарифний план «Комфортний сезон»

Як повідомлялося, у березні агентство Fitch підтвердило рейтинг Нафтогазу на рівні "B", прогноз по рейтингу був "стабільний" відповідно до критеріїв рейтингу компаній, пов'язаних з державою. Згідно із заявою агентства, це відображає сильні зв'язки Нафтогазу з державою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-