Нові ціни на електроенергію дозволять більшості українців зекономити - Никифоров

Нові ціни на електроенергію дозволять більшості українців зекономити - Никифоров

Укрінформ
Нові ціни на електроенергію з 1 жовтня є можливістю та стимулом заощадити на споживанні для більшості українських домогосподарств.

Про це сказав прессекретар Президента України Сергій Никифоров на брифінгу в середу, передає кореспондент Укрінформу.

"Маємо нові ціни на електроенергію з 1 жовтня. По факту не те що зростання не буде, навіть є певне зниження, що для домогосподарств, які споживають мало, до 250 кВт на місяць, ціна знизиться до 1,44 грн за 1 кВт... Для переважної більшості домогосподарств з'являється можливість і стимул трошки заощадити на електроенергії", - сказав він.

Никифоров додав, що за статистикою 80% домогосподарств споживають або менше 250 кВт, або орієнтовно на такому рівні.

Також він зауважив, що зниження тарифів - це було побажання Президента Володимира Зеленського та рішення останнього засідання Ради нацбезпеки та оборони.

Читайте також: За ініціативи Президента знизили тарифи на електроенергію для населення

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів знизив тариф на електроенергію для побутових споживачів, які використовують до 250 кВт-год. на місяць. Із 1 жовтня домогосподарства з таким рівнем споживання платитимуть 1,44 грн за 1 кВт-год., для решти домогосподарств діятиме нинішній тариф 1,68 грн/кВт-год.

Як повідомляв секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов у липні, РНБО розглядає можливість введення тимчасових адміністрацій до приватних енергокомпаній, якщо виникне загроза нацбезпеці. Також Данілов розповів, що влада не дасть маніпулювати тарифами, і є завдання не допустити підвищення цін на електроенергію для вразливих верств населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-