Уряд схвалив стратегію ПриватБанку до 2024 року

Уряд схвалив стратегію ПриватБанку до 2024 року

Укрінформ
Кабінет Міністрів схвалив стратегію розвитку АТ КБ "ПриватБанк" до 2024 року.

Як передає кореспондент Укрінформу, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Основними цілями оновлення стратегії є створення сильного в операційному плані та конкрентоспроможного банку, здатного забезпечити фінансову стабільність та сплачувати дивіденди, а також привабливого та життєздатного банку для інвестування.

У стратегії Приватбанку закладено розвиток як провідного банку в роздрібному сегменті ринку, який має сильну позицію в малому та середньому бізнесі, зростання кредитування сегменту малого та середнього бізнесу на 150% (включаючи підтримку державної програми 5-7-9%), а також подальше зростання еквайрингового бізнесу, що має привести до зростання доходів приблизно на 8,5 млрд грн. Також передбачається розширення продуктової пропозиції замість залучення нових клієнтів у роздрібному бізнесі, що забезпечити додаткове зростання кредитування з приблизно 44 млрд грн до 82 млрд грн (включаючи надання іпотечних кредитів у рамках держпрограми). Також стратегія передбачає збереження лідерських позицій у картковому бізнесі, спираючись на доступність фізичних і цифрових каналів, тощо.

Читайте також: ПриватБанк попереджає про нове шахрайство

Також стратегія розвитку Приватбанку до 2024 року передбачає, що він буде робити особливий акцент на важливості повернення коштів, пов`язаних з колишніми власниками, та відновленні "старого" портфелю непрацюючих активів та матиме жорстку стратегію управління непрацюючими активами, завдяки цьому урегулює рівень непрацюючих активів та послідовно скоротить їх частку до менше 20%".

Як повідомляв Укрінформ, 23 грудня 2020 року, на засіданні уряду було прийнято розпорядження «Про схвалення основних напрямів діяльності акціонерного товариства комерційний банк "ПриватБанк" на 2020-2024 роки», розроблене Міністерством фінансів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-