Укрфінжитло забезпечуватиме житлом на умовах лізингу та іпотеки - Кабмін

Укрфінжитло забезпечуватиме житлом на умовах лізингу та іпотеки - Кабмін

Укрінформ
Кабінет Міністрів підтримав проєкт постанови "Про затвердження Умов забезпечення приватним акціонерним товариством “Українська фінансова житлова компаніяˮ громадян України житлом".

Як передає кореспондент Укрінформ, відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 4 серпня.

Метою документу є встановлення умов для реалізації АТ “Українська фінансова житлова компаніяˮ програм із забезпечення громадян України житлом на умовах фінансового лізингу та іпотечного кредитування.

Постанова визначає механізм забезпечення Укрфінжитлом громадян України житлом на умовах фінансового лізингу та іпотечного кредитування за рахунок власних та залучених коштів.

Також визначено перелік осіб, які можуть претендувати на забезпечення житлом, та встановлюються відповідні критерії.

Читайте також: Шмигаль ініціює розширення іпотечних програм в Україні

Як повідомляв Укрінформ, в Україні з 1 березня 2021 року запрацювала державна програма «Доступна іпотека 7%». За умовами програми, об'єктом іпотеки може виступати квартира або приватний будинок. Максимальна вартість об'єкта – 2,5 млн грн, при цьому гранична сума іпотеки становить 2 млн грн. Кредит надається на термін до 20 років. Перший мінімальний внесок становить 15%, а іпотечна ставка – 7%.

Також в Україні буде використано новий фінансово-кредитний механізм лізингу житла. Придбати житло у лізинг під 5% річних зможуть родини медиків, військовослужбовців, педагогів, поліцейських та рятувальників, розповів у квітні цього року заступник керівника Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко.

Реалізовувати президентську програму буде створене у 2020 році ПрАТ «Укрфінжитло». Акціонерне товариство надаватиме житло у фінансовий лізинг на умовах нульового першого внеску та під 5% річних, а також в іпотеку на умовах фіксованої ставки 7%, терміном до 30 років із першим внеском 20%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-