Поширення нових COVID-штамів сповільнить відновлення економіки – Нацбанк

Поширення нових COVID-штамів сповільнить відновлення економіки – Нацбанк

Укрінформ
Поширення нових мутацій коронавірусу загрожує черговою хвилею захворюваності та посиленням обмежувальних заходів, що сповільнить відновлення української економіки.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щоквартальному Інфляційному звіті Нацбанку за липень 2021 року.

Важливим ризиком залишається триваліший строк пандемії та посилення карантину. «Поширення нових мутацій коронавірусу, зокрема варіанта “Дельта”, загрожує черговою хвилею захворюваності та посиленням обмежувальних заходів у наступні місяці. Це сповільнить відновлення української економіки та збільшить потребу у фіскальних та монетарних стимулах», - йдеться в документі.

У Нацбанку зазначають, що посилений карантин не матиме значного стримуючого впливу на інфляцію насамперед через збереження стійкого споживчого попиту. Втрати від можливого локдауну через розповсюдження варіанта “Дельта” в Україні оцінюються в 0,6% річного ВВП у разі його тривалості протягом одного місяця. У разі застосування лише карантину “червоних зон” втрати зменшаться до 0,4% ВВП за кожний місяць додаткових обмежень.

Читайте також: Нацбанк зберігає прогноз зростання ВВП у 2021 році на рівні 3,8%

Як повідомляв Укрінформ, за прогнозами Національного банку у 2021 році ВВП України зросте на 3,8%, основним драйвером чого будуть підвищення внутрішнього і зовнішнього попиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-