В Україні запрацювала система моніторингу видачі дозволів на міжнародні вантажні автоперевезення

В Україні запрацювала система моніторингу видачі дозволів на міжнародні вантажні автоперевезення

Укрінформ
В Україні запрацювала система моніторингу "Шлях", яка дозволяє відслідковувати інформацію про видані дозволи на міжнародні вантажні автомобільні перевезення.

Про це сказав міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час спільного засідання президії конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня ми зробили перший крок на шляху виправлення проблеми з дозволами. Ми запровадили систему "Шлях" - це по суті платформа, яка дозволяє перевізникам побачити, які суб'єкти господарювання скільки дозволів отримали. Що вони з ними роблять, хто їх використовує, а хто придбав їх для того, щоб продавати", - сказав Кубраков.

Він додав, що Мінінфраструктури вже скасувало плату за бронювання дозволів на міжнародні вантажні перевезення.

Голова державної служби України з безпеки на транспорті Єгор Прокопчук розповів, що за перший тиждень роботи платформи нею скоростилось понад 3000 перевізників.

Він зазначив, що після скасування плати за бронювання перевізники зробили понад 11 тис. замовлень дозволів і при цьому зекономили більше півмільйона гривень.

Читайте також: Мінінфраструктури скасує плату за бронювання дозволів на автоперевезення

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році уряд запровадив експериментальний проєкт із замовлення бланків дозволів на поїздку по територіях іноземних держав під час перевезень вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні через Транспортний портал електронних послуг.

Цей портал запрацював в Україні з 27 грудня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-