Мінінфраструктури скасує плату за бронювання дозволів на автоперевезення

Мінінфраструктури скасує плату за бронювання дозволів на автоперевезення

Укрінформ
Міністерство інфрастуктури України планує скасувати плату за бронювання дозволів на міжнародні вантажні автомобільні перевезення.

Про це сказав радник міністра інфраструктури Мустафа Найєм під час зустрічі з Асоціацією міжнародних автомобільних перевізників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я сподіваюсь, що до 15 липня, а якщо ні, то до 1 серпня ми скасуємо оплату за бронювання... Це наша внутрішня "нормативка", наша внутрішня робота по електронних системах. Це рішення міністра, воно вже прийняте на рівні міністерства", - заявив Найєм.

Він додав, що Мінінфраструктури планує найближчим часом запустити онлайн-систему обліку дозволів та компаній, які ці дозволи отримали.

За словами Найєма, ця система дозволить повністю контролювати усі видачі і прийом дозволів на міжнародні вантажні автоперевезення.

Крім цього, Мінінфраструктури планує оснастити онлайн-камерами всі пункти видачі дозволів. Система об'єднає бази даних Державної служби з безпеки на транспорті та Державної прикордонної служби і зберігатиме інформацію про перетин кордону кожним конкретним автомобілем.

Найєм пояснив, що це дозволить співставити інформацію про отримані дозволи та фактичний перетин кордону з цими дозволами по кожній конкретній вантажівці.

Він зауважив, що стосовно тих перевізників, які мають невідповідність кількості дозволів з кількістю перетину кордону, мають бути застосовані санкції, і у Мінінфраструктури працюють над їх запровадженням.

Читайте також: Портова галузь щорічно потребує 5 мільярдів на модернізацію – Мінінфраструктури

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році уряд запровадив експериментальний проєкт із замовлення бланків дозволів на поїздку по територіях іноземних держав під час перевезень вантажів автомобільним транспортом у міжнародному сполученні через Транспортний портал електронних послуг.

Цей портал запрацював в Україні з 27 грудня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-