Суд підтвердив законність виведення з ринку банку «Капітал»

Суд підтвердив законність виведення з ринку банку «Капітал»

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва 27 липня 2021 року частково задовольнив заяву Національного банку України про перегляд за нововиявленими обставинами справи щодо ПАТ "АКБ "Капітал".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

"Так, суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 15 березня 2018 року повністю, зокрема стосовно визнання протиправними та скасування рішень Національного банку про виведення з ринку ПАТ "АКБ "Капітал", а також щодо зобов'язання Національного банку повернути ПАТ "АКБ "Капітал" банківську ліцензію та генеральну ліцензію на здійснення валютних операцій", - йдеться в повідомленні.

Водночас суд в частині вимог зобов'язального характеру закрив провадження у справі на підставі прикінцевих та перехідних положень Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності" в частині вимог про скасування рішень Національного банку щодо виведення банку з ринку відмовив у їх задоволенні у зв’язку з безпідставністю. Позивачами у цій справі є власники істотної участі ПАТ "АКБ "Капітал" – ТОВ "Промгаз України" (15% акцій) та Руслан Щербань (34%).

Читайте також: Нацбанк анулював ліцензію фінкомпанії через відмову в проведенні перевірки

Як повідомлялося, Національний банк 20 липня 2015 року прийняв рішення віднести ПАТ "АКБ "Капітал" до категорії неплатоспроможних. Основною підставою для такого рішення був факт неусунення банком порушень банківського законодавства під час його перебування в категорії проблемних. Не погодившись з рішенням регулятора, в грудні 2017 року мажоритарні акціонери ПАТ "АКБ "Капітал" звернулися з позовом до Національного банку та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з вимогою про визнання протиправними та скасування рішень щодо виведення цього банку з ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-