У ІІ кварталі Мінекономіки очікує зростання ВВП на рівні 6%

У ІІ кварталі Мінекономіки очікує зростання ВВП на рівні 6%

Укрінформ
У ІІ кварталі 2021 року зростання ВВП очікується на рівні 6 %, що дозволить у І півріччі вийти на зростання ВВП у 1,9%, а за підсумками 2021 року – у 4,1%. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

"У ІІ кварталі цього році зростання ВВП очікується на рівні близько 6 % (відносно ІІ кварталу 2020 року). Це дозволить у І півріччі вийти на зростання ВВП у 1,9 %, а за підсумками 2021 року – у 4,1%, що відповідає офіційному прогнозу уряду",- йдеться в повідомленні.

Зі слів Першого віцепрем’єр-міністра – міністра економіки України Олексія Любченка, у квітні та травні цього року спостерігалось зростання промисловості на 13,8% та 5,4%.

"Але основним підґрунтям таких темпів було найбільше провалля, зафіксоване у відповідний період минулого року. А пожвавлення промисловості, яке фіксуємо з червня цього року характеризується здебільшого економічними чинниками", – зазначив Любченко.

Читайте також: Нацбанк залишив прогноз зростання ВВП на рівні 3,8%

За його словами, зростання промисловості на 1,1% у червні формувалося саме під впливом високої кон’юнктури на зовнішніх ринках, поступового відновлення попиту на окрему продукцію на внутрішньому ринку. У цілому за підсумками 6 місяців 2021 року промислове виробництво зросло на 2,1%. Також Перший віце-прем’єр-міністр зазначив, ще одну позитивну тенденцію в економіці України – збільшення кількості людей, які працюють офіційно.

«Стрімко зростає кількість офіційно працевлаштованих осіб. За 18 днів травня до ДПС надійшло майже 162 тис. повідомлення щодо працевлаштування, за 18 днів червня – ця цифра вже становила понад 217 тис., а за 18 днів липня – 232 тис. осіб. У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість працевлаштованих осіб збільшилась на 22%. Така динаміка офіційного працевлаштування – важливий маркер ефективності компаній та налагодження діалогу між державою та бізнесом», - зауважив Любченко.

Як повідомлялося, Національний банк залишив прогноз зростання реального ВВП у 2021 році незмінним на рівні 3,8%, а у 2021-2023 роках – на рівні близько 4%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-