Україна у вересні за графіком здійснить виплати за держборгом - Мінфін

Україна у вересні за графіком здійснить виплати за держборгом - Мінфін

Укрінформ
Обслуговування Україною державного боргу йде за графіком, у вересні 2021 року відбудуться чергові виплати.

Про це Укрінформу повідомили у Міністерстві фінансів.

“Міністерство фінансів проводить зважену політику запозичень. Обслуговування державного боргу йде за графіком, у вересні 2021 року відбудуться чергові виплати”, - заявили у відомстві.

Як зазначили у Мінфіні, за I півріччя до загального фонду державного бюджету надійшло 506 млрд грн, або 105% від плану. У червні 2021 року 84,9 млрд гривень надходжень до загального фонду державного бюджету становили на 7% більше запланованих. “Це дозволило фінансувати соціальні видатки, видатки на оборону, на обслуговування боргу та субвенції й дотації місцевим бюджетам у повному обсязі”, - підкресли в міністерстві.

За інформацією Мінфіну, більше 53 млрд гривень направлено на підтримку бізнесу за програмою «Доступні кредити 5-7-9%», від старту програми уповноважені банки видали 20312 кредитів. Збільшується кількість банків-учасників програми іпотечного кредитування.

Як повідомляв Укрінформ, Україна 22 липня здійснила прайсинг додаткового випуску єврооблігацій на суму 500 млн дол. з погашенням у 2029 році.

Довипуск відбувся з дохідністю 6,30% та ціною пропозиції при додатковому розміщенні 103.493%. Залучені кошти будуть використані для фінансування загальних бюджетних призначень.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, успіх цієї угоди з дорозміщення єврооблігацій, здійсненої протягом одного дня, свідчить про постійну міцну підтримку України з боку міжнародного інвестиційного співтовариства.

“Сприятливі ринкові умови дозволили нам поступово виконувати план запозичень на цей рік перед тим, як на ринку розпочнеться зменшення ділової активності під час сезону відпусток. Ми обмежили обсяг угоди, оскільки ми продовжуємо дотримуватись нашої стратегії пріоритизації залучення пільгового фінансування для покриття більшості потреб у зовнішніх запозиченнях", - зазначив Марченко.

Читайте також: Мінфін залучив до бюджету ₴7,75 мільярда від продажу облігацій

Раніше в Мінфіні повідомляли, що у 2021 році Україна витратить 468,4 млрд грн на погашення державного боргу і ще 158,68 млрд грн - на його обслуговування. Зокрема, у вересні кредиторам належить виплатити 101,77 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-