ФДМУ запустив сайт з оренди держмайна

ФДМУ запустив сайт з оренди держмайна

Укрінформ
Фонд державного майна створив та запустив сайт з оренди держмайна, де є всі вакантні для оренди, так і вже орендовані об’єкти.

Про це під час презентації сайту повідомив голова ФДМУ Дмитро Сениченко, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми запустили онлайн сайт, де всі можуть подивитися об'єкти, які будуть виставляютися на аукціони, ознайомитися з інтерактивною мапою. Ми продовжуємо модифікувати цю систему", - сказав Сениченко.

Він зазначив, що раніше оренда нерухомості мала пройти складну процедуру, яка тривала до 9 місяців, а інформація про об'єкти оренди була важкодоступною.

За словами Сениченка, непрозора система сприяла корупції: 95% випадків майно передавалося в оренду наперед визначеному учаснику за початковою ціною без проведення конкурсу.

Запущений ФДМУ сайт з оренди містить перелік усіх об'єктів держмайна, які здаються в оренду, або які вже мають орендаря, інтерактивну карту, інформація про об'єкти, які передаються в оренду поза аукціонами, розділ із судовими справами стосовно оренди держмайна. Крім того, на сайті є калькулятор коштів, які держава отримала від оренди.

У ФДМУ підкреслюють, що інструментарій сайту можна використовувати для отримання аналітичної інформації. Доступний пошук за адресою об'єкта, строком договору оренди, можна ознайомитися з документами.

Сениченко повідомив, що планується модернізація системи, після якої сайт перетвориться на комплексний портал, де буде автоматизований увесь процес оренди. Система буде зв'язана із Держказначейством та системою Прозоро.Продажі.

Читайте також: Дмитро Сенниченко, голова Фонду держмайна

Як повідомлялося, Фонд державного майна може встановлювати додаткові умови при передачі в оренду частини об'єктів. Зокрема, додаткові умови можуть встановлюватися при передачі в оренду об'єкта площею понад 500 кв. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-