Модернізовані Т-64 обладнають двигуном у тисячу «коней» - директор заводу Малишева

Модернізовані Т-64 обладнають двигуном у тисячу «коней» - директор заводу Малишева

Фото
Укрінформ
Дванадцять модернізованих Т-64, над якими працюють спільно Харківський бронетанковий завод і «Завод ім. Малишева», матимуть двигуни потужністю в тисячу кінських сил.

Про це сказав у понеділок на брифінгу генеральний директор ДП «Завод ім. Малишева» Василь Крилас, передає кореспондент Укрінформу.

«Те, що робить завод ім. Малишева. Ми міняємо двигун, раніше там стояв двигун потужністю 750 кінських сил, ми ставимо – тисячу кінських сил. Тому що свого часу, коли проєктували, а це в 60-х роках минулого століття, ця машина відповідала завданням, які ставилися, зараз, коли машину «нагружають» (технічно - ред.), потужності не вистачає. Те, що ми робимо, вдихне друге життя в цю машину», - сказав Крилас.

Читайте також: Василь Крилас, гендиректор ДП «Завод ім. Малишева»

За його словами, три корпуси та комплекти моторно-трансмісійного відділення, в тому числі й двигуни, вже здані, 20 липня мають передати четвертий, а потім практично одразу – ще три корпуси.

Як додав начальник управління бронетанкової техніки державного концерну «Укроборонпром» Євген Анфалов, згідно з графіком завод має виготовити вісім комплектів до кінця липня, ще два – у першій декаді серпня, ще два – у другій декаді серпня.

Читайте також: На заводі ім. Малишева розповіли, на якій стадії готовності танк «Оплот»

Аби встигнути з замовленням, задіяли спеціалістів з механічної обробки та зварювальників із заводу «Турбоатом», оскільки таких фахівців бракує.

«В нас дуже напружений графік. Залучені і суміжні підприємства, і підприємства концерну, також звернулися до партнерів - «Турбоатома» - вони нам допомогли», - зазначив Крилас.

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони України замовило 12 модернізованих танків Т-64 за програмою «Кедр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-