UkraineInvest отримав 23 заявки від потенційних інвесторів на $1,35 мільярда

UkraineInvest отримав 23 заявки від потенційних інвесторів на $1,35 мільярда

Укрінформ
UkraineInvest отримав 23 заявки на інвестпроєкти від потенційних інвесторів на загальну суму 1,35 млрд доларів, половина яких надійшла з України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час онлайн-презентації результатів дослідження «Індекс інвестиційної привабливості України» повідомив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.

"З того часу як ми були уповноважені урядом виконувати функцію уповноваженої установи про підтримку проєктів із значними інвестиціями, у нас є 23 проєкти, ще два - ми обговорюємо. Загалом було понад 80 звернень. Наразі загальна сума складає понад 1,35 млрд доларів попередніх заявок", - сказав Цівкач.

Читайте також: В UkraineInvest назвали орієнтовні стартові ціни на об'єкти великої приватизації

За його словами, половина таких заявок надійшла з України. Велика частина цих проєктів, яка надійшла до UkraineInvest, стосується агроперобки.

Цівкач також зазначив, що стосовно іноземних компаній, то це переважно компанії з Туреччини, Литви, Мексики, Швейцарії та Грузії.

"До речі, ми щойно повернулись з Литви і у нас один проєкт на 30 млн, і один потенційний проєкт на понад 200 млн євро", - сказав Цівкач.

Один із проєктів стосується виробництва для світової мережі. При цьому він пояснив, що коли іноземний інвестор заходить в Україну, його окрім рівня корупції в країні та судової системи, цікавлять й інші питання.

Читайте також: Сергій Цівкач, виконавчий директор UkraineInvest

"Вони запитують: чи є у нас працівники, чи є доступ до ресурсної бази. Ми завжди відповідаємо, що оцінимо їхній проєкт, визначимо, де є сировинна база", - зазначив Цівкач.

Як повідомляв Укрінформ, уряд уповноважив UkraineInvest супроводжувати інвесторів у державних програмах, які передбачені нещодавно підписаним законом «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями».

Завдання UkraineInvest – шукати інвесторів (в Україні чи за кордоном), пояснювати їм переваги закону та можливості, які він відкриває, організовувати комунікацію між центральними та місцевими органами виконавчої влади, здійснювати техніко-економічне обґрунтування проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-