Спиртзавод на Харківщині продадуть вдвічі дешевше - переможець аукціону не вніс 101 мільйон

Спиртзавод на Харківщині продадуть вдвічі дешевше - переможець аукціону не вніс 101 мільйон

Укрінформ
Переможець аукціону з продажу Караванського спиртзаводу на Харківщині відмовився вносити 101 млн грн, об’єкт продадуть компанії, що була другою на торгах, запропонувавши вдвічі меншу суму.

Про це в коментарі Укрінформу сказав начальник регіонального відділення Фонду державного майна України по Харківській області Дмитро Безпалов.

«Нещодавно підприємство, яке перемогло на аукціоні, повідомило, що вони втратили економічний інтерес до цього об’єкту і відмовляються його купувати. Тому ми розпочали роботу з другим переможцем і плануємо, що через пару тижнів ми завершимо цей процес. Підприємство готове заплатити запропоновану суму», - повідомив Безпалов.

Читайте також: Стартова ціна за Караванський спиртзавод на Харківщині зросла у 4,4 раза

За його словами, сума угоди ставовитиме 53 млн грн. Після укладення договору купівлі-продажу і проведенняя розрахунку процес приватизації підприємства вважатиметься офіційно завершеним.

Як повідомлялося, онлайн-аукціон з продажу Караванського місця провадження діяльності (МПД), більш відомого як Караванський спиртзавод, відбувся у червні. Активи МПД зосереджені у двох селищах на Харківщині: Караван і Барчани. За об'єкт змагалися 3 компанії, а стартова ціна зросла у 4,4 раза – з 23,1 млн грн до 101 млн грн.

Читайте також: Від приватизації спиртових заводів держава вже отримала понад ₴1,5 мільярда - ФДМУ

Новий власник отримає будівлі заводу площею 11 980,5 м кв. Перелік майна, що продавалося, складається з 668 найменувань. Це - будівлі та споруди (адміністративний корпус, виробничі корпуси, склади, майстерні, вуглекислотний цех, спиртосховища та зерносховища), обладнання, рухоме та інше майно. Загальна площа земельних ділянок – 78,5 га.

Як повідомляє ГО «Харківський антикорупційний центр», другим за запропонованою ціною було ТОВ «Ревітес». Засновником цього підприємства є ТОВ «Альтернатів Енерджі Сорсес Солар» («АЕС Солар»), яке минулого року придбало на аукціоні Фонду держмайна Артемівське МПД за 50 млн грн, піднявши в ході торгів ціну на 70% від стартової ціни (з 29,6 млн грн). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-