Укрзалізниця позичила на міжнародному ринку $300 мільйонів

Укрзалізниця позичила на міжнародному ринку $300 мільйонів

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" за результатами зустрічей з інвесторами та прайсингу першою з квазісуверенних компаній у постковідний період залучає незабезпечене фінансування в розмірі $300 млн шляхом випуску облігацій участі в позиці у форматі Reg S строком з кінцевим терміном погашення у 2026 році.

Про це повідомив в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик, передає Укрінформ.

За результатами прайсингу ставка дохідності за єврооблігаціями становила 7,875% річних, що є нижчою за купон з випуску облігацій 2019 року. Інвестори проявили високу зацікавленість у фінансуванні товариства – попит на придбання вдвічі перевищив пропозицію компанії, заявки на фінансування отримано від 70 інвесторів, що в основному представляють Велику Британію та Швейцарію.

«На тлі складного попереднього фінансового року варто відзначити довіру інвесторів до Укрзалізниці як до відповідального позичальника, який належно обслуговує свої фінансові зобов’язання. Зважаючи на нормативні обмеження та відповідно обмежений ресурс на місцевому ринку, міжнародний ринок капіталу є надійною альтернативою та прозорим джерелом фінансування за ринковою ставкою для Укрзалізниці», — зазначив Юрик.

Читайте також: У червні від розміщення ОВДП до бюджету надійшли 37 мільярдів гривень – Данилишин

Залучені кошти під час випуску будуть направлені на рефінансування існуючого боргу з метою зниження вартості фінансування компанії та зменшення навантаження на її ліквідність.

"Таким чином, випуск облігацій не призведе до підвищення розміру кредитного портфеля Укрзалізниці, а виключно знизить заборгованість у короткостроковому періоді, що матиме позитивний вплив на кредитний рейтинг компанії", - зауважили у транспортному підприємстві.

Залучення фінансування організовано спільними лід-менеджерами та букраннерами випуску – провідними міжнародними інвестиційними банками J.P. Morgan та Dragon Capital та за підтримки міністра інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-