У Нацбанку підтвердили звільнення керівників департаменту ліцензування

У Нацбанку підтвердили звільнення керівників департаменту ліцензування

Ексклюзив
Укрінформ
Національний банк України підтвердив, що 9 співробітників Департаменту ліцензування НБУ подали заяви про звільнення з регулятора.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі НБУ.

"У зв’язку з цим інформуємо, що Департамент ліцензування продовжуватиме роботу у штатному режимі, виконуючи покладені на нього завдання і функції щодо реєстрації та ліцензування банків, фінансових установ та інших юридичних осіб, здійснення ліцензійних, узгоджувальних та реєстраційних дій на платіжному ринку. На сьогодні штат Департаменту ліцензування – це 107 одиниць. Працівники департаменту забезпечують повноцінне виконання підрозділом своїх функцій", - повідомили в НБУ.

Читайте також: Рожкова заявляє, що досі не комунікує з главою Нацбанку

Новий керівник Департаменту ліцензування та керівники структурних підрозділів, що входять до його складу, будуть призначатися на посади у порядку, встановленому пунктом 31 статті 15 Закону України «Про Національний банк України», та відповідно до встановлених у Національному банку процедур.

Налагоджені прозорі процеси мінімізують ризик стороннього впливу на операційну діяльність Департаменту ліцензування та роботу наглядових комітетів.

Читайте також: В Офісі Президента стурбовані внутрішніми чварами у Нацбанку

"Для Національного банку безумовним пріоритетом є збереження колегіального підходу при ухваленні рішень, за якого розбіжності в експертних позиціях стають основою для професійних дискусій і нових можливостей, а не публічних звинувачень", - зазначили в НБУ.

Як повідомляв Укрінформ, команда керівників Департаменту ліцензування повним складом подала керівництву Національного банку заяви про звільнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-