Цього тижня гривня продовжить зміцнюватися

Цього тижня гривня продовжить зміцнюватися

Прогноз
Укрінформ
На поточному тижні очікується помірне зниження курсу долара до гривні, готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,0/27,2 грн.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в щотижневому прогнозі компанії "Альпарі", який є в розпорядженні агентства.

"Протягом найближчого тижня ми очікуємо на незначне зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 27,1 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 27,0/27,2 грн", - йдеться в повідомленні.

В Альпарі зазначають, що за минулий тиждень запізнілий офіційний курс долара до гривні ще показував зростання, на інших же сегментах валютного ринку він перейшов до зниження.

Так, з минулого вівторка офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 27,19 грн до 27,40 грн (+0,7%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках за тиждень змінилися з 27,16/27,37 до 27,13/27,37. При цьому спред між середнім продажем і середньої купівлею розширився з 0,8% до 0,9% за рахунок зниження курсу купівлі при незмінному курсі продажу.

Читайте також: Експерти прогнозують незначне зміцнення гривні цього тижня

Експерти наголошують, що регулятор постійно нагадує, що не планує валютних інтервенцій заздалегідь. Ключовим фактором присутності або неприсутності НБУ на валютному ринку є амплітуда і швидкість зміни валютного курсу в будь-яку сторону протягом дня.

Як повідомляв Укрінформ, Нацбанк минулого тижня з 22 по 25 червня викупив на міжбанку $128 млн, а продав $79,5 млн, про що свідчать дані НБУ. Загалом з початку року НБУ викупив на ринку $947,3 млн, а продав при цьому $169,5 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-