Шмигаль пояснив, що дає угода з ЄС про «спільне небо»

Шмигаль пояснив, що дає угода з ЄС про «спільне небо»

Укрінформ
Угода з ЄС про спільний авіаційний простір відкриє ринок авіаперевезень, а також створить більший вибір для подорожей.

На цьому наголосив у Телеграмі Прем’єр-міністр Денис Шмигаль, коментуючи згоду Ради ЄС на укладання авіаційної угоди з Україною, передає Укрінформ.

«Гарні новини щодо одного з п’яти безвізів, які ми плануємо підписати з Євросоюзом... Угода про спільний авіаційний простір відкриває ринок авіаперевезень, від чого виграють українські пасажири та авіакомпанії. Також це створить більше вибору для подорожей, нові можливості для авіаційної галузі, краще сполучення з новими маршрутами та напрямками», - написав Прем’єр-міністр.

Читайте також: Україна та Китай працюють над угодою про «безвіз» – посол КНР

Він додав, що рішення Ради ЄС відкриває можливості підписати угоду вже восени.

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС 28 червня дала згоду на підписання угод про спільний авіаційний простір (САП) з Україною, Вірменією, Тунісом і Катаром.

Переговори про САП з Україною завершилися у 2013 році, однак підписання угоди було заблоковане через конфлікт між Великою Британією та Іспанією щодо статусу аеропорту Гібралтару.

Раніше Шмигаль заявляв, що в найближчі кілька років планується домовитися з Євросоюзом про 5 "безвізів" у різних сферах: промисловий, авіаційний, цифровий, енергетичний та митний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-