Продаж землі через е-аукціони: Зеленський підписав закон

Продаж землі через е-аукціони: Зеленський підписав закон

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо продажу земельних ділянок через електронні аукціони.

Як передає Укрінформ, про це свідчить інформація у картці законопроєкту №2195 на сайті Верховної Ради.

Зокрема, вказано, що Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони".24 червня "повернуто з підписом від Президента".

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них (оренди, суперфіцію, емфітевзису) через електронні аукціони" 18 травня 2021 року. Голова ВР підписав його 4 червня.

Читайте також: Уряд затвердив порядок перевірки відповідності власника земельної ділянки

Документом, зокрема, передбачено запровадження продажу земельних ділянок державної та комунальної власності або прав на них обов’язково через електронні аукціони в електронній торговій системі.

28 квітня 2020 року Президент підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення", яким передбачено, що з 1 липня 2021 року громадяни України можуть набувати право власності на земельні ділянки сільгосппризначення площею до 100 га. З 1 січня 2024 року таку можливість отримають також юридичні особи, власниками яких є українці. Вони зможуть купувати до 10 тис. гектарів землі.

Продаж державних і комунальних земель заборонено

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-