Ексголові Украгролізингу повідомили про підозру

Ексголові Украгролізингу повідомили про підозру

Укрінформ
Детективи НАБУ за процесуального керівництва САП повідомили колишньому голові правління НАК «Украгролізинг» та екскерівнику приватної компанії про підозру у зловживаннях, наслідком яких стало нанесення 4,9 млн грн збитків державним інтересам.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За інформацією НАБУ, слідство встановило, що посадовець держкомпанії у змові з підприємцем у лютому 2013 року уклали договір, за яким Украгролізинг незаконно надала безпроцентну поворотну позику приватній компанії у 5,7 млн грн. З цієї суми 4,9 млн грн не повернули державній структурі, натомість кошти організатори корупційної схеми витратили на користь юридичних осіб, підконтрольних близьким родичам колишнього голови правління Украгролізингу.

Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Розслідування справи НАБУ та САП здійснюють з серпня 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня прокурори САП вручили президенту компанії "Міжнародні авіалінії України", колишньому очільнику аеропорту “Бориспіль” Євгенію Дихне обвинувальний акт у справі про надання дозволів на оренду приміщень аеропорту.

15 червня НАБУ і САП скерували до суду справу за обвинуваченням екскерівника аеропорту "Бориспіль" і начальника служби орендних відносин, які незаконно надавали підприємцям за заниженою вартістю в оренду приміщення аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-