Укравтодор активно шукає додаткові джерела фінансування «Великого будівництва»

Укравтодор активно шукає додаткові джерела фінансування «Великого будівництва»

Укрінформ
Команда президентської програми “Велике будівництво” активно працює над залученням додаткового фінансування для оновлення українських доріг. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це розповів голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодору) Олександр Кубраков під час онлайн-форуму Ukrainian Transport Infrastructure Week.

Серед інструментів залучення додаткового фінансування для Дорожнього фонду він назвав: збільшення акцизу на автомобільний газ; детінізацію ринку пального.

"Сумарно ці заходи можуть збільшити надходження до Дорожнього фонду на третину. Це пришвидшить процес відновлення основної мережі доріг. У свою чергу ці кошти повернуться додатковим зростанням ВВП", – зауважив Кубраков.

Керівник транспортних проєктів ЄБРР Андрій Цокол назвав Укравтодор ключовим партнером банку в Україні і нагадав, що установа профінансувала 5 проєктів, які були реалізовані у сфері дорожнього будівництва, загальною вартістю 1,3 млрд євро. Нова угода з ЄБРР, підписана у 2020 році, передбачає реконструкцію майже 300 км траси М-05 Київ – Одеса, будівництво північного обходу Львова та втілення чотирьох реформ у дорожній галузі. Ключова реформа спрямована на попередження корупційних ризиків.

Читайте також: Укравтодор цьогоріч оновить асфальт дороги держзначення на Закарпатті

В агентстві вже працюють консультанти ЄБРР, які вивчають та аналізують наявні в Укравтодорі закупівельні та управлінські процеси з точки зору попередження корупції. На основі їх звіту до липня цього року планується фіналізувати та затвердити план антикорупційних заходів.

До 2023 року консультанти ЄБРР супроводжуватимуть імплементацію цього плану в Укравтодорі та його підрозділах. Цокол зазначив, що далі досвід співпраці з Укравтодором буде розширений на інші урядові інституції в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, заступник голови Офісу Президента, координатор президентської програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко раніше заявив, що у до кінця 2023 року планується оновити всю мережу (понад 20 тис. км) загальнодержавних доріг, за які відповідає Укравтодор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-