Федоров пропонує незмінність умов для резидентів Дія City на 15 років

Федоров пропонує незмінність умов для резидентів Дія City на 15 років

Укрінформ
Завдяки проєкту Дія City, запуск якого запланований до кінця 2021 року, зросте зарплата в IT-секторі, податки стануть у 5 разів нижчими порівняно із загальною податковою системою, працівники отримають соціальні гарантії, а інвестори — захист на законодавчому рівні. 

Як повідомляє Урядовий портал, про це сказав в інтерв’ю Радіо НВ віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

«У базовому законопроекті ми прописали незмінність його положень на 15 років. Цього терміну достатньо для того, щоб ІТ-сектор суттєво виріс та зміцнів. А коли законопроєкти про Дія City будуть прийняті, потрібно на рівні Конституції бетонувати цю систему. Через рік після запуску ми побачимо, який плюс у ВВП принесе IT, які світові компанії з’являться в Україні, як збільшаться додаткові надходження і кількість робочих місць», - розповів Федоров.

Він зазначив, що Дія City - абсолютно прозорий правовий режим, це одна з найкращих податкових систем, які існують у світі. Дія City запроваджується, щоб українські компанії могли реалізувати себе в Україні, а іноземні були зацікавлені працювати в українській юрисдикції.

За його словами, зараз ІТ-сектор органічно зростає на 20-30% щороку, однак при запровадженні додаткових стимулів ріст може становити 40-50% на рік. Завдяки Дія City доходи IT-галузі в Україні за кілька років можуть значно збільшитись: з $6 млрд до $16,5 млрд. А частка українського ІТ-сектора зросте до 10% ВВП (зараз, за різними підрахунками, вона становить 3,7-4,2%).

«Якщо ми хочемо змінити країну на краще, маємо приймати рішення, які до цього не приймалися. Наприклад, у Дубаї є 20 спеціальних економічних режимів, у світі - 4 тисячі, в Україні - нуль. Ми дуже відстаємо. Дія City є додатковою можливістю до того, що сьогодні вже добре працює. Спецрежим буде працювати паралельно з поточними умовами, вступ — добровільний», - розповів очільник Мінцифри.

Читайте також: Шмигаль та Федоров 12 квітня візьмуть участь у відкритті Reformers Hub

Він зауважив, що текст доопрацьованого законопроєкту №4303 вже зареєстрованний у Верховній Раді. Це компромісний документ, що враховує більшість побажань ІТ-спільноти та кращі положення альтернативних законопроєктів.

Як повідомляв Укрінформ, Мінцифри на початку червня 2020 року анонсувало старт проєкту «Дія City» - першої в світі віртуальної бізнес-країни. Мета проєкту - створити сприятливі умови для розвитку інноваційного і технологічного бізнесу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-