Велика приватизація: Петрашко прокоментував ухвалення закону

Велика приватизація: Петрашко прокоментував ухвалення закону

Укрінформ
Ухваливши 30 березня законопроєкт №4543, Верховна Рада усунула останню перешкоду для відновлення приватизації великих державних підприємств.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Мінекономіки

“Зняття обмежень на продаж великих державних підприємств дасть змогу не тільки наповнити державний бюджет, а й залучити великий обсяг приватних інвестицій в розвиток цих компаній та економіку України,” – зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.

Насамперед ідеться про приватизацію таких об’єктів, як завод “Більшовик”, Одеський припортовий завод, Об’єднана гірничо-хімічна компанія, “Президент-готель”.

“Ухвалення закону дозволить нарешті оголосити та провести аукціони”, - додала заступниця міністра Світлана Панаіотіді.

Читайте також: Рада підтримала законопроєкт про об'єкти держвласності, що не підлягають приватизації

Як повідомляв Укрінформ, 4 лютого 2021 року парламент у першому читанні підтримав законопроєкт №4543 "Про внесення зміни до розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" щодо приватизації об'єктів великої приватизації", який скасовує заборону на проведення аукціонів з великої приватизації, встановлену в 2020 році у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Сьогодні, 30 березня, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №4543 у другому читанні. За це проголосували 257 народних депутатів.

У 2021 році Фонд державного майна планує отримати від приватизації 12 млрд грн.

Фото: Мінекономіки

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-