Законопроєкт про реструктуризацію валютних кредитів пройшов перше читання у Раді

Законопроєкт про реструктуризацію валютних кредитів пройшов перше читання у Раді

Укрінформ
Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкти стосовно реструктуризації валютних кредитів.

Як передає кореспондент Укрінформу, за законопроєкт №4398 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб» проголосували 260 народних депутатів.

Основною метою ухвалення закону є підтримка громадян України, які мають невиконані зобов’язання за кредитними договорами в іноземній валюті (валютними кредитами).

У зв’язку з цим завданням законопроєкту є захист прав валютних позичальників, котрі брали кредити в іноземній валюті та вимушені до сьогодні їх виплачувати.

Читайте також: Криза валютних платежів за іпотекою: хто винен і що робити

Очікується, що ухвалення відповідного закону забезпечить захист прав людини, насамперед в контексті недопущення порушення права на житло, підвищення довіри громадян до держави та забезпечення практичної можливості реалізації прав людини на повагу до її житла та його недоторканість, а також значно знизить соціальну напруженість.

Також депутати 256 голосами підтримали законопроєкт №4399 про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб). Він передбачає звільнення від сплати ПДФО з прощеного боргу.

Крім цього, депутати 265 голосами у першому читанні підтримали законопроєкт №4475, який вносить доповнення до Закону «Про споживче кредитування», зокрема, в частині проведення реструктуризації боргів за кредитами в іноземній валюті, перерахування усіх грошових зобов’язань у гривневий еквівалент та списання неустойки за цими кредитними угодами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-