В Україні запобігли незаконній передачі одного з найбільших літієвих родовищ

В Україні запобігли незаконній передачі одного з найбільших літієвих родовищ

Укрінформ
Офіс генерального прокурора у судовому порядку попередив незаконну передачу в користування одного із найбільших родовищ літієвих руд в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Встановлено, що одне з приватних товариств за відсутності у нього виключних випадків для отримання спеціального дозволу на користування надрами без проведення аукціону звернулося до суду з позовом про зобов’язання Державної служби геології та надр України видати цей дозвіл. Окружний адміністративний суд м. Києва задовольнив позовні вимоги суб’єкта господарювання повністю", - ідеться у повідомленні.

Офіс генпрокурора оскаржив вказане рішення суду в апеляційному порядку через те, що "суд не може переймати на себе дискреційні повноваження органу владних повноважень, а позаконкурентна процедура застосовується лише до суб’єкта, який забезпечив безумовне дотримання всіх вимог законодавства у сфері надрокористування".

"Крім того, прозорі та адекватні механізми отримання спецдозволів на видобування літію на конкурсних засадах, як того вимагає чинне законодавство, сприятимуть значному поповненню бюджету країни", - сказано в повідомленні.

Читайте також: ВСУ скасував спецдозвіл на видобування літієвих руд, виданий приватному товариству

Шостий апеляційний адміністративний суд, переглядаючи справу за апеляційною скаргою Офісу генерального прокурора, підтримав його доводи, скасував незаконне рішення суду першої інстанції та постановив нове – про відмову в задоволенні позову товариства.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня в Офісі генпрокурора відбулася спільна нарада щодо захисту інтересів держави у сфері використання земель оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-