МХП торік реалізував понад 53 тисячі тонн молока

МХП торік реалізував понад 53 тисячі тонн молока

PR
Укрінформ
За результатами 2020 року підприємства групи МХП реалізували 53,56 тис. тонн молока на загальну суму понад 500 млн грн.

Близько половини сировини — 25,73 тис. тонн — було вироблено на підприємстві «Зернопродукт МХП», повідомили Укрінформу в пресслужбі агрохолдингу.

Зазначається, що 86% реалізованого холдингом молока — екстра ґатунку. Близько половини поголів’я МХП — майже 4000 корів — закріплено за підприємством «Зернопродукт МХП». Воно ж виявилось і найефективнішим — маржинальний дохід на одну корову на «Зернопродукті» склав 26 тис. грн проти 21,77 тис. грн в середньому по холдингу.

Читайте також: Дуальна освіта: МХП домовився про співпрацю з Вінницьким аграрним університетом

«Коли люди дізнаються, що ми виробляємо молоко, всі дивуються. Дійсно, це не ключовий для нас бізнес-напрям. Але, якщо говорити про молочне скотарство, то в нас поголів’я більше 8000 корів. З таким об’ємом цей напрям міг би бути цілком повноцінним окремими бізнесом, оскільки маржинальний дохід торік склав майже 200 млн грн. Ми працюємо з багатьма ключовими переробниками, тож молоко, яке ви купуєте в супермаркеті, цілком імовірно, може виявитися від наших корів», — зазначив головний фахівець з тваринництва МХП Олександр Білоус.

Як повідомлялося, МХП — один з найбільших агрохолдингів України та другий в Європі виробник м’яса птиці. Продукція компанії експортується до понад 80 країн світу, включаючи ЄС та Близький Схід.

Фото: МХП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-