Криклій – про концесію морпортів: Будемо раді бачити данські компанії на тендерах

Криклій – про концесію морпортів: Будемо раді бачити данські компанії на тендерах

Укрінформ
Міністерство інфраструктури очікує, що данські компанії візьмуть участь у концесійних проєктах в морських портах України. 

Як передає Укрінформ, про це міністр інфраструктури Владислав Криклій сказав під час робочої зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія в Україні Оле Егберг Міккельсеном, повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.

«Ми відкриті для впровадження спільних концесійних проєктів у морському секторі разом з данським бізнесом і будемо раді бачити данські компанії серед учасників майбутніх відкритих тендерів», - сказав Криклій.

Також він поділився планами відомства щодо впровадження перспективних проєктів державно-приватного партнерства у морському секторі та розповів, що наразі у партнерстві з Європейським барком реконструкції та розвитку (ЄБРР) та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) Мінінфраструктури активно працює над забезпеченням успішного запуску тендерів щодо двох проєктів у морському порту Чорноморська.

«Представники ЄБРР та IFC вже погодились профінансувати підготовку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) та конкурсної документації щодо проєкту концесії залізнично-поромного комплексу в порту «Чорноморськ». Крім цього, триває підготовка пре-ТЕО концесії першого та контейнерного терміналів Чорноморського порту. Попередні результати дослідження очікуються в березні 2021 року, після чого Мінінфраструктури прийматиме рішення про доцільність підготовки ТЕО», - зазначив Криклій.

Читайте також: Криклій обговорив із ЄІБ впровадження інтелектуальних транспортних систем

За його словами, відомство очікує, що концесійні конкурси за проєктами в Чорноморському порту будуть оголошені до кінця поточного року. Сторони також обговорили можливу участь данської сторони в інших концесійних проєктах у морських портах і в реалізації Першої програми державно-приватного партнерства у дорожній галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-