В Україні понад 3,5 тисячі держпідприємств під управлінням 96 держорганів - Сенниченко

В Україні понад 3,5 тисячі держпідприємств під управлінням 96 держорганів - Сенниченко

Укрінформ
В Україні налічується 3644 державних підприємства, які перебувають в управлінні 96 державних органів.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в програмі "Свобода слова" Савіка Шустера сказав голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко. 

"Ми наведемо лад у державних підприємствах, які залишились та які повинні бути стратегічними. Ті які повинні бути продані - знайдуть свого інвестора, який вкладе свої інвестиції, створить додану вартість і нові робочі місця. Якщо говорити про державні підприємства, то їх в Україні налічується 3644, і управляє цими підприємствами 96 державних органів влади",- сказав Сенниченко.

Читайте також: Корупційна справа: суд відсторонив заступника директора порту «Южний»

З його слів, дані підприємства знаходяться не в найкращому стані, більшість з них доведені до банкрутства.

"Сьогодні у Верховній раді є законопроєкт, яким мають бути зафіксований чіткий перелік державних стратегічних підприємств", - сказав Сенниченко та додав, що приватизація має на меті не просто наповнити бюджет, а знайти ефективного інвестора для нестратегічного підприємства.

"Ми зробили аналітику, що кожна гривня, яку отримали від приватизації, надалі дає інвестицію в 4,6 грн в цей самий об'єкт, плюс нові робочі місця", - наголосив Сенниченко.

Як раніше повідомляло агентство, лідери регіональної організації Незалежної профспілки гірників України м. Червонограда звернулися до Верховної Ради з проханням втрутитись у ситуацію щодо невиплати заробітної плати шахтарям й не допустити економічної та соціальної кризи на Львівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-