До Ради бізнес-омбудсмена надійшло понад 8,5 тисяч скарг

До Ради бізнес-омбудсмена надійшло понад 8,5 тисяч скарг

Укрінформ
Від початку своєї роботи Рада бізнес-омбудсмена (РБО) розглянула 8 525 скарг від підприємців та юридичних осіб на дії органів місцевого самоврядування та держорганів. Найбільше звернень стосувались податкових питань та роботи правоохоронців.

Про це під час вебінару «Проблеми бізнесу у податковій сфері: досвід Ради бізнес-омбудсмена» розповів інспектор РБО Володимир Куценко, передає Укрінформ.

«Станом на березень цього року розглянуто 8 525 скарг. Найбільший приріст припав на 2017 рік та був пов’язаний з провадженням системи зупинення реєстрування електронних накладних. Потім ситуація нормалізувалась – у 2019-2020 році надійшла приблизно однакова кількість скарг (1 646 та 1 737 скарг відповідно). За перший неповний квартал 2021 року їх наразі 260, але, скоріш за все, буде близько 450», - сказав він.

За його словами, найбільше скарг стосувались податкових питань, і станом на 1 березня розглянуло 4 982 такі скарги – 58% від загальної кількості.

«За тематикою більше половини – це податкові питання, зокрема, блокування податкових накладних, проведення податкових перевірок, відкриття кримінальних проваджень та невиконання судових рішень про реєстрацію», - зазначає Куценко.

За його словами, останнім часом зростає кількість скарг на кримінальні провадження з податкових питань. Якщо у 2019 та 2020 роках таких було по 5-6 десятків за весь рік, то за неповний квартал 2021-го вже надійшло 10 подібних скарг.

«Скарг дійсно стало багато, третину ми не брали в роботу через те, що кримінальне провадження було лише на початковому етапі. Ще третина вже успішно закриті, а решта в роботі», - підсумував інспектор РБО.

Читайте також: Україна є одним зі світових лідерів за швидкістю реєстрації бізнесу - Шмигаль

Як повідомлялось, Раду бізнес-омбудсмена було створено у грудні 2014 року. Мета установи - забезпечити прозоре ведення бізнесу в Україні.

Команда Ради бізнес-омбудсмена складається з 30 фахівців із західною освітою та професійним досвідом у юриспруденції, стратегічному управлінні, економіці, аудиті та управлінні ризиками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-