Укравтодор добудує Дарницький міст у Києві

Укравтодор добудує Дарницький міст у Києві

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) підписало меморандум з АТ "Укрзалізниця", відповідно до якого Дарницький міст у Києві буде включений до програми "Велике будівництво" у 2021 році і добудований Укравтодором.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, підписання меморандуму відбулося 3 березня під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Розвиток Правосуддя».

"Вже влітку почнуться роботи на Дарницькому мосту - і це найголовніше для киян. І закінчені усі роботи будуть до кінця 2021 року. Це те, що не було зроблено за 10 років", - розповів заступник голови Офісу Президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко під час церемонії підписання.

"Вже трохи більше, ніж 10 років цей міст не добудований, адже на ньому немає з'їздів на лівому березі, немає гарного освітлення і так далі. Багато чого треба доробити, але, на жаль, воно не було дороблено. Це питання, я так розумію, не дуже цікавило місцеву київську владу. Тому саме у рамках програми "Велике будівництво" цього року Дарницький міст у Києві буде добудовано. Якщо Київ не йде у "Велике будівництво", то "Велике будівництво" доходить до Києва", - наголосив Тимошенко.

Він додав, що Укравтодор зможе добудувати не лише Дарницький міст, а й Подільсько-Воскресенський. "Я думаю, кияни побачать, що Укравтодор і українська держава опікуються містянами. І якщо буде така ласка у місцевої влади, думаю, що вони з радістю також передадуть і Подільсько-Воскресенський міст до Укравтодору", - зазначив Тимошенко.

За словами голови правління АТ "Укрзалізниця" Володимира Жмака, Дарницький міст наразі введений в експлуатацію частково, бо на ньому відсутні з'їзди. Міст перебував на балансі компанії з 2004 року, проте в Укрзалізниці не було ресурсів на його добудову.

Голова Укравтодору Олександр Кубраков розповів, що крім безпосереднього будівництва, відомство братиме участь у розробці необхідної проєктної документації на всіх етапах проєкту. "Коли об'єкт буде добудований на лівому березі, вже далі можна буде говорити, кому його передавати", - пояснив він.

Читайте також: Укравтодор уперше за 10 років капітально відремонтує об’їзну дорогу в Харкові

Як повідомлялося, Залізнично-автомобільний мостовий перехід (Дарницький міст) через річку Дніпро в Києві був споруджений у 2004—2011 роках. Станом на 2020 рік на мосту залишились недобудовані лівобережні заїзди та з'їзди з мосту на Дніпровську набережну.

Укравтодор у лютому 2021 року звернувся до київської влади з пропозицією взяти на баланс і добудувати Подільсько-Воскресенський міст у Києві. Загалом відомство у 2021 році планує оновити 150 м

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-