Міжнародні резерви на початок березня становлять $28,6 мільярда - Данилишин

Міжнародні резерви на початок березня становлять $28,6 мільярда - Данилишин

Укрінформ
Обсяг міжнародних резервів Національного банку України на 1 березня становив 28,6 млрд доларів США.

Як передає Укрінформ, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

"Обсяг міжнародних резервів Національного банку на 1 березня 2021 року становив 28,6 млрд доларів США, що учетверо перевищує плановий обсяг платежів Уряду та Національного банку за зовнішньою заборгованістю перед нерезидентами у 2021 році (7,2 млрд доларів США), у тому числі на користь МВФ – 1,6 млрд доларів США", - повідомив Данилишин.

За його словами, на міжбанківському ринку обмінний курс гривні упродовж минулого тижня перебував у боковому тренді, не перевищуючи 28 грн/дол. Незначне переважання попиту на іноземну валюту з боку клієнтів банків над її пропозицією (в середньому за день на 8 млн дол. США) було сформоване головним чином на форвардному сегменті ринку. Водночас збільшився продаж іноземної валюти фізичними особами на готівковому ринку, що дозволило банкам збільшити викуп валюти.

Читайте також: Банки України у січні отримали 4,1 мільярда прибутку - Данилишин

"Таким чином, стійкість фундаментальних тенденцій та достатність резервів Національного банку продовжують підтримувати стабільність обмінного курсу гривні в рамках режиму плаваючого курсоутворення у відповідності до Основних засад грошово-кредитної політики на 2021 рік", - підсумував Данилишин.

Як повідомляв Укрінформ, на 1 лютого 2021 року міжнародні резерви України, за попередніми даними, становили 28,82 млн дол. США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-