У Мінфіні назвали минулий рік найрезультативнішим в історії співпраці зі Світовим банком

У Мінфіні назвали минулий рік найрезультативнішим в історії співпраці зі Світовим банком

Укрінформ
Вибірка коштів у рамках портфелю Міжнародного банку реконструкції та розвитку в 2020 році стала найбільшою за всю історію співпраці й становила 693,55 млн дол. США.

Як передає Укрінформ, про це сказав заступник міністра фінансів Олександр Кава за підсумками зустрічі з директором Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Арупом Банерджі, повідомляє пресслужба Мінінстерства фінансів .

«Співпраця України та Світового Банку у 2020 році була вкрай вдалою, а вибірка коштів у рамках портфелю Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) стала найбільшою за всю історію співпраці в порівнянні з минулими роками і склала 693,55 млн дол. США, включаючи вибірку коштів за прямими залученими кредитами, кредитом під державну гарантію та надходження до загального фонду державного бюджету», - сказав Кава.

Він зазначив, що у 2020 році від Світового банку на боротьбу з коронавірусом до загального фонду державного бюджету було спрямовано 296,85 млн дол. США.

Читайте також: Україна очікує на два транші Світового банку у $700 мільйонів - Мінфін

Окрім того, заступник міністра фінансів наголосив на важливості фінансової підтримки Банком проєктів у пріоритетних галузях економіки України.

«Злагоджена співпраця зі Світовим банком дає можливості для України щодо підтримки державного бюджету, здійснення інституційних та структурних реформ, підготовки та реалізації довгострокових інвестиційних проєктів, які відповідають пріоритетним напрямам економічного розвитку України», - зауважив Кава.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-