ФДМУ до літа 2021 року планує провести аукціон із продажу «Президент-Готелю»

ФДМУ до літа 2021 року планує провести аукціон із продажу «Президент-Готелю»

Укрінформ
Фонд державного майна України планує провести аукціон з продажу «Президент-Готелю» до літа 2021 року. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це в ході онлайн-конференції «Як стимулювати приватні інвестиції в економіці та підвищити ефективність управління державними ресурсами?» сказав голова Фонду державного майна Дмитро Сенниченко.

«По "Президент-Готелю» (аукціон з приватизації - ред.), там радник працює, перший квартал наступного, до літа точно буде проведено аукціон»,- сказав Сенниченко.

«Президент-Готель» розташований у Києві на вул. Госпітальній, 12. був побудований у 1990 р. і реконструйований протягом 2006-2012 рр. Готель має 374 комфортабельні номери і велику територію, загальною площею 2,4 га.

Читайте також: ФДМУ продав 8 спиртзаводів на 448 мільйонів

Як повідомлялося, ПрАТ «Президент-Готель» уже кілька разів безуспішно намагалися приватизувати. У 2014 продаж готелю призупинив в.о. президента Олександр Турчинов. У листопаді 2015 року Фонд держмайна виставив на продаж 100% акцій "Президент-Готелю" з початковою ціною 330,1 млн грн. Окружний адміністративний суд Києва виніс ухвалу про заборону приватизації держпакету акцій готелю за позовом будівельної компанії "Квадр", яка є орендарем готелю. На початку серпня 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Фонду державного майна України (ФДМУ) і скасував рішення Окружного адміністративного суду Києва про визнання незаконними дій та наказів ФДМУ щодо приватизації 100% акцій «Президент-Готелю", які належать державі. На 25 липня 2017 року був запланований аукціон з продажу державного пакета акцій в статутному капіталі приватного акціонерного товариства "Президент-Готелю" в кількості 94 337 441 шт., що становить 100% статутного капіталу товариства, але він не відбувся у зв'язку з відсутністю заяв від потенційних покупців. У 2019 році була спроба заблокувати приватизацію цього об'єкта, однак Господарський суд міста Києва у серпні 2019 року розблокував процес приватизації "Президент-Готелю".

Даний об'єкт входить до переліку об'єктів «великої приватизації», яка через пандемію коронавірусу навесні 2020 року була заблокована.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-