Лазебна: Із 66 недержавних пенсійних фондів ефективно працюють лише 10-15

Лазебна: Із 66 недержавних пенсійних фондів ефективно працюють лише 10-15

Укрінформ
В Україні на сьогодні діє 66 недержавних пенсійних фондів, із них ефективно працюють близько 15-ти.

Про це сказала міністр соціальної політики України Марина Лазебна в ефірі Українського радіо, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У нас сьогодні в Україні є 66 недержавних пенсійних фондів. Люди вірять, мабуть, вкладають, якась є реклама. Але з них реально правильних, ефективних є 10-15. І це теж питання регулятора, тобто тієї фінансової установи, яка має регулювати цей ринок і убезпечувати, робити перепони зловживанням і шахрайствам з такими недержавними пенсійними фондами”, - сказала Лазебна.

У цьому зв'язку вона висловилася за необхідність посилення відповідальності недержавних пенсійних фондів "за раціональне їх (вкладів - ред.) використання і вкладення, тому що вони людям пообіцяли: вкладешся - отримаєш гарний інвестиційний дохід”.

Читайте також: У Лазебної розробили законопроєкт про індексацію пенсій держслужбовцям

Як повідомляв Укрінформ, у травні заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції Тетяна Сальнікова у телеефірі поінформувала, що в Україні учасниками недержавних пенсійних фондів є близько мільйона осіб, котрякі накопичили близько 3 мільярдів гривень. За її словами, недержавні пенсійні фонди за час діяльності виплатили пенсії своїм учасникам на суму понад 700 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-