На Дніпропетровщині стартувало будівництво аеропорту

На Дніпропетровщині стартувало будівництво аеропорту

Фото, відео
Укрінформ
На Дніпропетровщині розпочали будівництво аеропорту: одночасно стартували роботи з будівництва злітно-посадкової смуги та зведення нового терміналу, який будує компанія "НС Дніпро", що входить в групу DCH приватного інвестора Олександра Ярославського.

Про це повідомляє сайт Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

"Збудувати на Дніпропетровщині новий аеропорт – таке завдання поставив Президент України. Цей проєкт став пріоритетним для облдержадміністрації і для мене особисто. Адже сучасне летовище – мрія для мешканців області. Водночас – першочергова необхідність для регіону, який прагне до стрімкого розвитку, – зазначив Олександр Бондаренко. – Нині в регіоні сталася дійсно історична подія. Будівництво аеропорту стартувало. Він буде сучасним, безпечним та технологічним. Зможе приймати найбільші в світі літаки навіть під час ускладнених погодних умов".

На будівельному майданчику працюють близько десяти одиниць техніки. Виконують підготовчі роботи.

Новий міжнародний термінал та VIP-термінал у єдиному комплексі зводить інвестор – українська промислово-фінансова група DCH. Вони матимуть 6 виходів на посадку. Поряд буде офісна будівля для працівників летовища, парковка на 1,2 тис. місць.

"Наш проєкт складається з кількох етапів. Перший – будівництво об’єктів інфраструктури. Другий – розвиток самого аеропорту, авіаційного перевезення, географії маршрутів. Це тривала робота, яка починається паралельно з будівництвом терміналу", – зазначив керівник проєктної групи DCH з будівництва Міжнародного аеропорту Дніпропетровщини Володимир Васильченко.

Він запевнив, що протягом 2-3 років ми побачимо новий об’єкт, який буде одним з кращих в Україні – за логістикою, компановкою, якістю смуги.

В середньому на рік аеропорт прийматиме 1,6 млн пасажирів з можливістю збільшення цієї цифри майже вдвічі.

Читайте також: У Дніпрі передали інвестору землю під будівництво нового терміналу аеропорту

Як повідомив голова держпідприємства "Фінінпро" Олег Тарасюк, будівництво проходитиме без зупинки діючого аеродрому, аби мешканці Дніпропетровської області могли почуватися комфортно. "Перший етап – перенесення метеорологічного обладнання, трансформаторних підстанцій, 15-ти кілометрів мереж зв’язку, енергоживлення. Ці роботи дозволять після завершення тендеру з вибору генпідрядника без затримки приступити до виконання основних будівельних робіт", – повідомив він.

Злітно-посадкову смугу аеропорту зводить держава – коштами розпоряджається держпідприємство "Фінінпро". Вона буде довжиною 3200 м, з сучасною навігаційною та світлосигнальною системами.

Як розповів голова Державного агентства інфраструктурних проєктів України Кирило Хом’яков, нині летовище Дніпропетровщини не відповідає сучасним вимогам авіації – воно було побудоване в середині минулого сторіччя. Застаріло і морально, і фізично.

"Це вже третя спроба побудувати новий аеропорт. Раніше проєкт розробляли, коли Дніпропетровськ претендував на Євро-2012 та Євробаскет-2015. І тільки зараз вперше бачимо реальні справи", - наголосив він.

На Дніпропетровщині розпочали будівництво аеропорту / Фото: Микола Мякшиков, Укрінформ

Як повідомлялося, Міжнародний аеропорт на Дніпропетровщині збудують на умовах державно-приватного партнерства. Злітно-посадкову смугу довжиною 3200 м, з сучасною навігаційною та світлосигнальною системами, зведуть коштом держави. За новий міжнародний термінал та VIP-термінал у єдиному комплексі відповідає інвестор – українська промислово-фінансова група DCH.

15 вересня 2020 року міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив про укладання договору на виконання підготовчих робіт для реалізації проєкту з будівництва нового аеродромного комплексу в міжнародному аеропорту "Дніпро" вартістю близько 12 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-