НБУ про справу Суркіси vs ПриватБанк: Фінансова стабільність буде збережена

НБУ про справу Суркіси vs ПриватБанк: Фінансова стабільність буде збережена

Укрінформ
Національний банк продовжить захищати законність рішень про націоналізацію ПриватБанку та докладе всіх зусиль для того, щоб зберегти фінансову стабільність і не допустити втрати коштів платників податків.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві фінрегулятора щодо рішення Печерського районного суду Києва стягнути з державного ПриватБанка $350 мільйонів на користь компаній братів Суркісів.

"Ми вважаємо, що рішення про конвертацію коштів у 2016 році (bail-in) було справедливим і адекватним, з огляду на витрачені державою кошти для порятунку ПриватБанку та фінансової системи", - наголосили в НБУ.

Читайте також: ПриватБанк програв у суді $350 мільйонів компаніям Суркісів, Мінфін готує апеляцію

Також зазначається, що наразі ПриватБанк є частиною стабільної та прозорої банківської системи.

"З моменту набуття права власності на акції банку державою цей банк підкріпив свою інноваційність і зручність сервісів надійністю та ефективним корпоративним управлінням", - нагадали в НБУ.

Читайте також: Суркіси vs ПриватБанк: Малюська побачив "договорняк" між суддями й олігархами

Як раніше повідомляло агентство, Печерський районний суд Києва вирішив стягнути з державного ПриватБанку $350 мільйонів на користь компаній братів Суркісів. В Міністерстві фінансів заявили, що оскаржуватимуть це рішення в апеляції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-