Нацбанк Білорусі припинив кредитувати банки

Нацбанк Білорусі припинив кредитувати банки

Укрінформ
Національний банк Білорусі призупинив проведення постійно доступних операцій підтримки ліквідності у формі кредитів овернайт через тиск на внутрішній валютний ринок.

Як передає Укрінформ, про це БЕЛТА повідомили в Нацбанку.

"Останнім часом на тлі зростання дефіциту ліквідності в банківській системі спостерігається досить істотне зростання кредитного портфеля банків у білоруських рублях, що чинить додатковий тиск на внутрішній валютний ринок. У зв'язку з цим Національний банк прийняв рішення про тимчасове припинення постійно доступних операцій підтримки ліквідності з 24 серпня до 15 вересня", - йдеться у повідомленні.

Це рішення означає, що Нацбанк продовжить надавати підтримку ліквідності банківської системи з метою безумовного виконання банками своїх зобов'язань.

Здійснюватиметься вона в більш контрольованому режимі: шляхом проведення аукціонних операцій на відкритому ринку, а також, у разі необхідності, з використанням двосторонніх операцій з урахуванням реалізації банками заходів зі скорочення дефіциту ліквідності.

Читайте також: У Києві знову утворили живий ланцюг солідарності з білоруським народом

Як повідомлялося, в Білорусі після президентських виборів почалися виступи громадян, не згодних з їх офіційними результатами. Силовики застосовували проти учасників мирних протестів гумові кулі, світлошумові гранати і водомети. Під час акцій було затримано більш як 6,7 тис. осіб. До лікарні потрапили щонайменше 250 осіб, правозахисники повідомляють про п'ятьох загиблих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-