Ціни на кавуни не знизяться до рівня минулорічних - експерти

Ціни на кавуни не знизяться до рівня минулорічних - експерти

Укрінформ
Ціни на херсонські кавуни, які цими днями припливуть баржею по Дніпру до Києва, у серпні 2020 року будуть значно вищі минулорічних.

Як передає Укрінформ з посиланням на Еаst-fruit, про це заявив керівник проекту "АПК-Інформ: овочі та фрукти" Олександр Хорев.

«Оскільки покупці в Києві з великою ймовірністю не побачать минулорічних цінників на «кавуни з баржі», попит у нинішньому сезоні також може не дійти до показників минулого року. Саме цей факт суттєво стримував від формування максимального обсягу нинішнього відправлення», - повідомив Хорев.

Як пояснив один з учасників традиційного відправлення 300 тонн херсонських кавунів у Київ по Дніпру, директор ПП "Олександр А. Синенко" Олександр Синенко, при сформованих цінах на баштанні на внутрішньому ринку і проблеми з обсягами продукції високої якості відправити навіть близькі до торішніх обсяги кавунів і динь за один рейс виявилося проблематично.

Він нагадав, що в минулі роки за допомогою річкової логістики в столицю відправлялися великі партії херсонських кавунів і динь: від 450 до 500 тонн.

"На даний момент можна з упевненістю сказати, що урожай, зокрема, кавунів, може знизитися і вдвічі порівняно з минулим роком, через несприятливі погодні умови під час вегетації рослин», - сказав Синенко.

Читайте також: Чи знатимуть"Херсонський кавун" у світі так, як сир Рошфор?

Як повідомляв Укрінформ, баржа з ​​300 тоннами херсонських кавунів 16 серпня 2020 року вирушила до Києва по Дніпру. Прибуття баржі очікується 21 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-