Усі проблемні питання Електроважмашу передадуть керівництву держави - ОДА

Усі проблемні питання Електроважмашу передадуть керівництву держави - ОДА

Укрінформ
Голова Харківської обласної держадміністрації Олексій Кучер має намір вже завтра передати список проблемних питань державного підприємства "Завод "Електроважмаш" керівництву держави.

Про це Кучер заявив під час зустрічі з колективом підприємства з нагоди 74-річчя з дня заснування заводу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Серед проблем - нестача замовлень, затримка зарплати та заборгованість перед підприємством з боку ПрАТ "Укргідроенерго". Ці проблемні питання неодноразово порушувались як перед керівництвом Фонду державного майна України, так і перед вищим керівництвом країни - Президентом та Прем’єр-міністром. З керівництвом заводу ми домовились, що завтра я перебуватиму в Києві, та перше, що я надам керівництву держави, - це список питань, які потребують нагального вирішення на Електроважмаші", - зазначив Кучер.

За його словами, також в Харківській ОДА буде проведено нараду з керівництвом Укрзалізниці, яка зацікавлена в продукції Електроважмашу: "Керівник Укрзалізниці пообіцяв, що буде складений певний покроковий план того, що потрібно зробити".

"Знаємо, що у вас є величезна дебіторська заборгованість. Звісно, якби були наразі обігові кошти, питання б так гостро не стояло. Укргідроенерго заборгувало досить багато підприємству, і необхідно, щоб воно сплатило гроші. Це першочергове. Усе, що від мене потрібно для того, щоб зрушити ці питання з місця, я зроблю", - пообіцяв очільник обласної держадміністрації.

Під час зустрічі він ознайомився з роботою основних цехів, а також вручив відзнаки ОДА найкращим фахівцям ДП "Електроважмаш".

Читайте також: У Харкові після обшуків на підприємстві замінили гендиректора Електроважмашу

Як повідомляв Укрінформ, ДП "Завод "Електроважмаш" - провідне підприємство України з розробки та виробництва потужних гідрогенераторів, турбогенераторів для теплових і атомних електростанцій, а також великих електричних машин постійного струму. Підприємство є єдиним в країні постачальником комплектного електрообладнання для залізничного та міського електротранспорту. Завод розробляє та постачає електрообладнання для великовантажних кар’єрних самоскидів. Наразі на Електроважмаші працює більш ніж 3,5 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-