Концерн Airbus скорочує виробництво на 40%

Концерн Airbus скорочує виробництво на 40%

Укрінформ
Європейський авіабудівний концерн Airbus SE значно скорочує обсяги виробництва, що означає звільнення мільйонів працівників.

Про такі плани в інтерв’ю німецькому виданню Welt розповів генеральний директор компанії Гійом Форі.

«Ми не можемо відсторонитися від розвитку ситуації з авіакомпаніями. Ми виходимо з того, що протягом наступних 2 років, тобто 2020/2021, виробництво та відвантаження (літаків) буде на 40% нижчим, чим ми планували раніше», - сказав Форі

Лише в квітні/травні виробництво впало на 80 відсотків, зокрема, в квітні було передано замовникам лише 14 замість 75 літаків.

Найпопулярнішу модель A320 будуть випускати в кількості не більше 40 лайнерів на місяць. Наприкінці 2019 року з конвеєрів сходило 60 таких машин і кількість планувалося збільшити.

Читайте також: Уряд Швеції фінансово підтримає авіакомпанію SAS

Постачати літаки продовжать, але більш повільними темпами.

Форі не став називати точне число робочих місць, які будуть скорочені, оцінку можна буде зробити не раніше кінця липня. Наразі лише в підрозділі комерційних літаків працює близько 90 тисяч людей, загалом у компанії - 135 тисяч. Керівництво обіцяє зберегти максимальну місць.

Втім звільнень не можна уникнути, адже «йдеться про забезпечення майбутнього» концерну.

У зв'язку з пандемією Airbus в першому кварталі цього року зазнав втрат в 481 млн євро. Не став прибутковим й попередній, 2019-й через корупційний скандал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-