Світовий банк - про коронакризу: глобальна економіка впаде більш як на 5%

Світовий банк - про коронакризу: глобальна економіка впаде більш як на 5%

Доповідь
Укрінформ
Пандемія COVID-19 завдала світовій економіці руйнівного удару, спричинивши найглибшу рецесію з часів Другої світової війни.

Про це йдеться в доповіді Світового банку, оприлюдненій у понеділок.

За прогнозами Світового банку, нинішнього року світова економіка скоротиться на 5,2%. «Це означатиме найглибшу рецесію з часів Другої світової війни», - наголошується в доповіді.

Крім того, як підкреслили у Світовому банку, суттєве зниження показників виробництва на душу населення відчує найбільша кількість країн за період з 1870 року.

При цьому падіння розвинених економік сягатиме до кінця нинішнього року 7%. А країни з ринками, що розвиваються, втратять близько 2,5% ВВП. Водночас, зазначається в доповіді, загальний показник доходів на душу населення зменшиться на 3,6%.

Читайте також: ВВП України цьогоріч скоротиться на 7% через пандемію - прогноз економістів

Нагадаємо, з початком пандемії COVID-19 МВФ і Світовий банк попереджали про серйозне падіння економічного зростання в усьому світі - з відновленням показників наступного року. Разом із тим міжнародні фінансові інституції заявляли, що прогнози можуть коригуватися залежності від тривалості та масштабів карантинних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-