Укрзалізниця та авіаперевізники не планують підвищувати ціни на квитки – Криклій

Укрзалізниця та авіаперевізники не планують підвищувати ціни на квитки – Криклій

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" та українські авіакомпанії наразі не планують підвищувати тарифи на пасажирські перевезення.

Про це заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій в ефірі телеканалу "Прямий".

"Про пасажирські перевезення на залізниці. Ми не говоримо поки що про збільшення ціни, тому що дійсно це чутлива історія. І ніхто не планує піднімати вартість... Про авіаперевезення - так само", - сказав Криклій, відповідаючи на запитання журналіста щодо того, чи будуть після карантину зростати ціни на пасажирські авіаційні та залізничні перевезення в Україні.

За словами міністра, наразі в Мінінфраструктури працюють над механізмами підтримки вітчизняних авіаперевізників. Криклій зазначив, що окрім компенсації половини вартості авіаквитків за евакуаційні рейси, у відомстві розглядають також можливість допомоги для виходу із кризи.

Читайте також: Укрзалізниця за минулий рік отримала 3 мільярди чистого прибутку

"Я думаю, що ми знайдемо рішення. І точно не варто говорити про збільшення вартості, тому що це відлякує пасажирів, і авіаперевізники не зможуть на цьому заробити", - підкреслив Криклій.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр інфраструктури України заявив, що відомство розробляє механізми компенсації за евакуаційні чартерні рейси, які українські авіакомпанії виконували після зупинки урядом пасажирських авіаперевезень.

14 березня Кабінет міністрів України ухвалив рішення про тимчасову заборону в'їзду в Україну для іноземців та закрив міжнародне пасажирське сполучення. З 17 березня закрито пункти пропуску через державний кордон України для авіаційного, залізничного та автобусного сполучення. З 18 березня в Україні призупинено все внутрішнє пасажирське міжміське сполучення: залізничне, автобусне та авіаційне.

Читайте також: Криклій заявив про компенсацію авіакомпаніям половини вартості евакуаційних рейсів

Для евакуації українців з-за кордону Мінінфраструктури спільно з Міністерством закордонних справ організувало ряд спеціальних рейсів. До виконання цих рейсів було залучено українські авіакомпанії. 23 березня Кабмін ухвалив рішення про заборону українцям виїжджати з України з туристичною метою з 24 березня. 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення. Нові евакуаційні рейси Україна почала виконувати з 27 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-