Площі під цукровими буряками цьогоріч скоротяться на 5%

Площі під цукровими буряками цьогоріч скоротяться на 5%

Укрінформ
Посівні площі під цукровими буряками цьогоріч становитимуть близько 190-200 тис. га, що на 5% менше, ніж торік.

Про це повідомляє пресслужба НАЦУ "Укрцукор".

"За прогнозами аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор», посівні площі під цукровими буряками в поточному маркетинговому році складуть близько 190-200 тис. га, що майже на 5% менше, ніж минулого року", - ідеться в повідомленні.

Незначне скорочення площ в асоціації пов'язують із ціною на продукцію.

"Цьогоріч посівні площі залишаться майже незмінними, можливе незначне скорочення до 5%. Насамперед, це зумовлено ціновою ситуацією на ринку цукру. Проте, враховуючи перехідні залишки та цукор нового врожаю, дефіциту солодкого піску в Україні не буде», - прокоментував аналітик НАЦУ «Укрцукор» Назар Михайловин.

Посівна кампанія стартувала в кінці березня, і станом на 2 квітня уже засіяно 25,95 тис. га цукрових буряків, додали в асоціації.

«Незважаючи на низьку вологість і температуру ґрунту, можливі заморозки, посівні роботи ведуться досить активно, задля отримання максимальної користі для сходів. Першими почали висівати цукрові буряки в Хмельницькій області. Наразі найактивніше проводиться посівна в Львівській, Тернопільській, Полтавській та Київській областях», - пояснив аналітик.

Читайте також: В Україні ярими культурами засіяли вже 9% від запланованих площ

Як повідомлялось, у 2019/2020 МР працювало 33 цукрових заводи, які виготовили 1,48 млн тонн

цукру та переробили 9,84 млн тонн цукрових буряків.

У 2010 році цукровими буряками по Україні було засіяно 502,86 тис. га площ. Станом на 2019 рік площі під цією культурою скоротились до 218,8 тис. га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-