Фонд гарантування у лютому завершив ліквідацію двох банків

Фонд гарантування у лютому завершив ліквідацію двох банків

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у лютому завершив ліквідацію двох банків - АТ "КБ "ТК Кредит" та АТ КБ "Експобанк".

Про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування.

"У лютому 2020 року завершилася ліквідація двох банків – АТ "КБ "ТК Кредит" та АТ КБ "Експобанк". Після внесення відповідних записів до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань повноваження Фонду як ліквідатора цих банків припинено", - йдеться в повідомленні.

Також у зв’язку з поданням документів для внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису про припинення ПАТ "БГ Банк" і ПАТ "Легбанк" як юридичних осіб завершено виплати гарантованого відшкодування вкладникам цих установ.

Усього вкладникам з початку процедури виведення банків з ринку виплачено: ПАТ "БГ Банк" - 270,8 млн грн та ПАТ "Легбанк" - 111,9 млн грн.

Рішенням виконавчої дирекції Фонду продовжено на рік ліквідацію АТ "КБ "Союз" - з 16 березня 2020 року до 15 березня 2021 року включно.

Читайте також: Фонд гарантування цього тижня планує продати активи банків на 2 мільярди

Як повідомлялось, ПАТ КБ "ТК Кредит" визнано неплатоспроможним 9 лютого 2016 року через непрозорість структури власності.

Рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПАТ КБ "ТК Кредит" Нацбанк прийняв 7 квітня 2016 року.

Національний банк України 22 січня 2015 року прийняв рішення про ліквідацію та відкликання банківської ліцензії АТ "КБ "Експобанк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-